Spårets unga lyftare

Spårets unga lyftare – för dig 8–17 år

Varför tyngdlyftning för unga?

Först och främst för att det är så otroligt roligt! Vi tror på en lekfull och utvecklande träning som är öppen för alla. Vi lär ut kroppskontroll, rörlighet och tränar upp den funktionella styrkan. För att lyckas tror vi på att det ska vara kul och ha en stark gemenskap.

 

Hur kan ett pass se ut?

Passen skiljer sig beroende på ålder och fysisk förmåga. Uppdelning i grupper kommer att ske efter ålder. Under träningarna kommer en eller två ledare finnas på plats.

 

För de yngsta

För de yngsta grundar vi träningen på lek! Lekfull allmänfys, grenspecifika övningar och så klart tyngdlyftning. Allt ifrån hopp, balansövningar och gymnastik till att få testa på ryck och stöt. Träningen startar med teknik med en träpinne och därifrån jobbar man sig framåt med belastning efter förmåga.

 

För de något äldre

För de något äldre jobbar vi även där med allmänfys, grenspecifika övningar och tyngdlyftning. Vi utgår även här med teknik med träpinne alt. skivstång och jobbar oss uppåt med belastning utifrån förmåga. Rätt teknik är ytterst viktig inom tyngdlyftning och något som vi prioriterar i första hand!

 

Vad behöver du ta med dig?

Träningskläder, skor, vattenflaska och ett glatt humör!